När ska man åka till New York?




                       Lite Sergels torg eller hur?

På andlöst vackra hösten och tidiga våren eller under rea-säsongerna? Jag är mycket kluven. Å ena sidan har jag sällan sett någonting mer fulländat än körsbärsblommen i Central Park. Å andra sidan är det inte så dumt att tokfynda sidenklänningar på Diane von Furstenbergs sample sale heller. Jag är mycket kluven.

New York, Central Park, mode, Diande von Furstenberg.

Dämoner och änglar - nej tack!

                         Tom Hanks som Robert Langdon låg hela tiden steget före. Mig också.

                         Min amerikanska diet innan filmen. Fast hej, det kunde varit värre,
                         det här är en "liten" frappuccino.


För några veckor sedan hade uppföljaren till Dan Browns bok Da Vinci-koden premiär på bio. Jag har inte sett  filmen om Da Vinci-koden, men eftersom jag ändå gillade boken - Dan Brown är en mästare på historisk research och på att spruta ur sig "page-turners" - trodde jag att Angels and Demons skulle vara rätt spännande. Men nej. Den är så komplicerad och fullmatad med katolska ritualer och myter att man (i alla fall jag) snart tappar tråden.

Det har väl knappast undgått någon att Stellan Skarsgård har en större biroll som en typ av säkerhetsvakt i Vatikanen. Man blir ju lite fnissig av att han stoltserar för SVT över vilken "förfärligt dålig författare" Dan Brown är. Säger alltså mannen som spelade med i megakalkonen Deep Blue Sea. Fast visst är det ändå lite fint att han gör skitfilmerna för att finansiera sina roller i konstnärliga indipendentprojekt? Till skillnad från Brown alltså.

Angels and Demons, Änglar och demoner, Da Vinci-koden, Dan Brown, film, Stellan Skarsgård, Tom Hanks, SVT, katolicism och religion.

Konsten och konjunkturen



Gallerierna i Chelsea är på fallrepet. Den ekonomiska nedgången har drabbat stora delar av New Yorks konstscen hårt. Huruvida lågkonjunkturen innebär en möjlighet till uppryckning för konsten, eller en risk för alltmer konventionella utställningar, råder delade meningar om.

Läs hela min artikel här.

Konst, konjunktur, ekonomi, marknad, New York och finanskris.

RSS 2.0