Cenral Park Film Festival



Åh, vad jag gillar utomhusbio! Den här veckan är det filmfestival i Central Park och det bjuds på en hel del gamla godingar för dig som har vägarna förbi:

Nu ikväll visas Working Girl från 1988 med Melaine Griffith, Segnorey Weaver och Harrison Ford. Bortsett från att det är en underhållande film i sig är den också en studie i 80-talsmode då det tar ut svängarna som mest. Det musikaliska ledmotivet, "Let the River Run", är också rätt härligt bombastisk.

På onsdag visas klassikern The French Connection från 1971 med bland annat Gene Hackman. Filmen vann fem Oscar - bästa manliga huvudroll (Gene Hackman) och bästa regissör (William Friendkin) var två av dem.

Hitchcocks Strangers on a Train från 1951 visas på torsdag. I sann Hitchcockanda är det en psykologisk thriller om mord och planering med en spännande upplösning. En kort bit in i filmen visar sig också Hitchock själv som hastigast.

Den romantiska komedin Moonstruck (1987) med Cher och Nicolas Cage visas på fredag. Filmen vann tre Oscars - en av dem belönades Cher med för bästa kvinnliga huvudroll.

Festivalen avslutas på lördag med filmen August Rush från förra året. I filmen spelar bland andra Keri Russell
och Jonathan Rhys Meyers. Precis som de andra festivalfilmerna utspelar sig handlingen i New York. Varje film ska representera en av stadsdelarna Staten Island (Working Girl), Bronx (French Connection),  Queens (Strangers on a Train), Brooklyn (Moonstruck) och Manhattan (August Rush).

Filmerna börjar kockan 20 och visas vid Rumsey Playfield.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0