En fin New Yorkig lördag


                          Eva Hilds fina keramikskulpturer.

Igår var en riktig lördag i New York. Först promenad i Central Park. Strålande solsken och bitande kallt. "Ladda batterier" sa kameran och stängde av sig själv när jag skulle ta en bild över en för ovanlighetens skull folktom gångbro, gnistrande av snö och kantad av frostiga rosor i stenkrukor längs räckena.


                         Robert med nya Hope-tavalan.

Sedan gallerierunda i Chelsea där vi bland annat tittade in till Nancy Margolis Gallery som visar grupputställningen "Miami in New York" där keramikern Eva Hild ställer ut tre komplicerade och sköra skulpturer i vit lera. Gick också in till Jim Kempner Fine Art Gallery som ställer ut nya målningar och skulpturer av Robert Indiana. Ni vet, han som på 60-talet gjorde "Love"-tavlan+skulptur i olika utformanden. För tavlorna och skulpturerna på Jim Kempner hade det klassiska Love-motivet bytts ut till "Hope" á la Obamakampanjen. Gissa om de kommer att sälja. Från 130 000 dollar kostade kalaset. Skulle man någon gång bli nedlusad med pengar vore det ju himla käckt att ha en Love och en Hope-tava bredvid varann på en gigantisk vitkalkad vägg.


På kvällen jazzcluben Blue Note i Greenwich Village där sångerskan Robin McKelle (lyssna här!) uppträdde. Blue Note är ett av de mest kända jazzställena i New York och står omnämnt i flera guideböcker. Vi var alltså långt ifrån de enda New York-noviserna. Men artisterna håller hög kvalitet, stämningen är också fin och mörk som den ska vara på en jazzbar. 25 dollar för att sitta vid ett bord och lyssna, 15 för en stol i baren. Det här borde man göra mycket oftare.


Läs gärna andra bloggar om New York, USA, konst, Eva Hild, Robert Idiana, Barack Obama, Blue Note, musik, jazz och Robin McKelle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0