Bushs sista presskonferens

                         Hej då President Bush!

George Bush höll just sin sista presskonferens för de journalister och reportrar som följt honom genom åren. Tilltalet var personligt, han tackade för sin tid och öppnad för frågor om sina år som president. Mycket handlade förstås om den massiva kritik som riktats mot honom (här var det en hel del tunga suckar), vad han hade att säga om den och vilka misstag han tycker att han begått. Visst har jag gjort en del misstag så här i backspegeln, sa Bush och gav ett par exemepel från Irak och katastrofen efter stormen i New Orleans. Men överlag var han ändå nöjd:

"You can try to be popular". "I vissa delar av Europa skyller politkerna alla problem i Mellanöstern på Israel för att bli populära", sa han till exempel. Hm, undrar vilka han syftar på.....?

Sista veckan som president, sedan kliver George Bush av den politiska scenen. "All lycka till Obama, det är inte bara tomma ord, jag menar det verkligen", sa han med ett ärligt, men lite plågsamt uttryck uppenbart lättad av att nu få lämna över rodret.

Här hittar du andra bloggar som skriver om USA, politik, press, presidentvalet, George Bush, Barack Obama, Mellanöstern och Israel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0