Harry Potter eller editor på The New Yorker?

                         Mats prövar glasögon i West Village.

                       Blue Ribbons bageri.

                         Gissa om det doftar gott här?

I lördags spatserade Mats och jag omkring i West Village. Kanske den mysigaste stadsdelen med sina låga hus, höga trappor och trädkantade gator. Tyvärr är det också där hyrorna lär vara som högst.

Vi åt lunch på populära och omskrivna Blue Ribbon Bakery. Trevligt och gott, med en ganska medveten publik som sippar Mimosas på lördagsförmiddagarna. Men lite överprisat är det faktiskt. Det finns flera alternativ i närheten om man inte känner för att lägga runt en 30 dollar (med dricks och skatt, en brunchrätt + kaffe) på en lunch. Men det fina med Blue Ribbon är att man får en korg med nybakat bröd, rykande färskt från deras bageri i stenkällaren, till varje beställning.

Sedan hamnade vi på Bleecker Street. Och det slår aldrig fel. I varenda butik hör man svenska. Det är väl kanske framför allt Marc Jacobs-butikerna de flesta vallfärdar till. Men i ärlighetens namn är de ganska trista, alltid proppat med folk och en massa krims-krams med MJ-loggan. Men visst finns det fina saker också, men de försvinner liksom i havet av billiga nyckelringar, fickspeglar och indianarmband.

På eftermiddagen tog vi en drink på trevliga Delicatessen i Soho. Ett snyggt, men rätt opretto ställe med pratsamma killar och tjejer i baren. Bartendern såg lite förbryllad ut bara när jag beställde: "Any non-alcoholic cocktail that tastes like alcohol".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0